Asperges met ei, boter en peterselie

      Geen reacties op Asperges met ei, boter en peterselie

 

Asperges met ei, boter en peterselie

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 24 asperges AA /geschild
  • 4 eieren
  • 125 gram boter
  • 2 el platte peterselie gehakt
  • benodigd:
  • stoomovenpan

Hoe maak ik het klaar?

  1. Leg de asperges in een stoomovenpan met gaatjes.
  2. Doe de eieren ook in een stoomovenpan met gaatjes.
  3. Doe de boter samen met de peterselie in een dichte stoomovenpan en dek af met hittebestendig huishoudfolie.
  4. Plaats nu alles in de stoomoven op 100 ᵒC gedurende 8 minuten.
  5. Haal na 8 minuten de eieren eruit en laat de asperges nog 2 minuten stomen.
  6. Pel de eieren en hak ze fijn. Meng met de boter en peterselie. Serveer dit samen met de asperges.

Tips / Opmerkingen

Een iets zachter gekookt eitje? Plaats deze dan voor 5 minuten in de stoomoven. Ook lekker om te serveren met een plak gerookte zalm.