Asperges met garnalen en tagliatelle

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges met garnalen en tagliatelle

 

Asperges met garnalen en tagliatelle

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ Pasta/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 kg asperges
  • 1 dl droge witte wijn (bijvoorbeeld Vin d'Alsace Riesling)
  • 2 dl crême fraiche
  • 100 gr boter
  • 3 eetlepels fijngeknipte dille
  • zout (peper)
  • 500 gr wilde spinazie
  • 400 gr garnalen
  • 300 gr groene tagliatelle al dente

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
  • Breng 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
  • Voeg de crème fraîche toe en laat de saus weer inkoken.
  • Monteer de saus voor het serveren met 75 gr in stukjes verdeelde koude boter, de
  • dille en zout en peper.
  • Was de spinazie.
  • Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3
  • minuten.
  • Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
  • Serveer de gekookte asperges met de tagliatelle, de aspergesaus en de spinazie en
  • garneer met een takje dille.

Tips / Opmerking

Variaties:

  • Vervang de witte wijn door Noilly Prat
  • Vervang de garnalen door gerookte zalm 
  • Vervang de spinazie door 200 gr zeekraal
  • Garneer met zalm- of foreleitjes of een lepeltje (imitatie)kaviaar.