Asperges met gebakken kipfilet

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges met gebakken kipfilet

 

Asperges met gebakken kipfilet

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Versgemalen witte peper, zout
  • Dep de kipfilets droog en bestrijk ze met versgemalen peper.
  • Smelt de boter in een pan, laat uitbruisen en braad de kipfilets aan beide kanten mooi goudbruin (grilleren kan ook).
  • Schil de asperges en kook ze in ± 10 minuten gaar.
  • Kook de kippenbouillon tot de helft in, breng deze fond op smaak met versgemalen peper en wat zout en monteer ze op met klontjes koude boter.
  • Kook de eieren in 10 minuten hart en pel ze.
  • Snijd de eieren in plakjes of hak het eiwit en het eigeel apart fijn.
  • Verwarm de groene asperges even en haal de groene en de witte asperges uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
  • Spoel de muntblaadjes af en dep ze droog.
  • Leg de kipfilets op de borden, schep er de saus over en leg de asperges erbij.
  • Garneer met het ei en de blaadjes munt.