Asperges met ham en ei

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges met ham en ei
Print

Asperges met ham en ei

Categorie Gerecht met ei, Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr witte asperges liefst niet te dun
  • 1/8 liter slagroom
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels fijngeknipte verse kruiden peterselie, dille, kervel, dragon, marjolein
  • 20 gr roomboter
  • zout peper
  • 150 gr gesneden gekookte slagersachterham of Yorkham)
  • 2 eieren

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de asperges (met een aspergedunschiller) vanaf 2 cm onder de kop naar beneden, snijd een stukje van de achterkant af en kook de asperges 25-30 minuten in water met wat zout.
  • Kook de eieren hard.
  • Snijd de ham in smalle reepjes.
  • Doe voor het sausje de slagroom met wat zout en versgemalen peper, de tomatenpuree, het citroensap en de kruiden in een steelpannetje.
  • Breng het, af en toe roerend, aan de kook en laat heel kort doorkoken.
  • Laat er dan de boter in smelten.
  • Pel de eieren en prak ze met een vork fijn.
  • Leg de gekookte asperges netjes naast elkaar op de borden, houd de kopjes vrij.
  • Leg dwars op de asperges een strook eierkruim en daaronder een strook hamreepjes.
  • De onderkanten van de asperges blijven dan weer vrij.
  • Schep over de banen ei en ham ieder 1 eetlepel saus en schep ook nog een eetlepel over de kopjes van de asperges.