Asperges met ham en eiersaus

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges met ham en eiersaus

Asperges met ham en eiersaus

Recept categorie Gerecht met ei, Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 700 gr witte asperges
  • 2 eidooiers
  • 5 eetlepels droge witte wijn
  • zout, peper nootmuskaat
  • 300 gr Gandaham
  • bieslook
  • 10 kerstomaatjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de asperges in ruim water in ± 20 minuten gaar.
  2. Giet ze af, leg ze op een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  3. Klop de eidooiers met de wijn, zout en nootmuskaat au bain-marie (boven heet water) tot een schuimige saus.

  4. Vouw de Ham in rozetten en leg ze naast de asperges.
  5. Was de bieslook en knip hem fijn.
  6. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  7. Schenk de saus over de asperges en garneer de asperges met de kerstomaatjes en de bieslook.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken of gekookte krieltjes.