Asperges met ham en eiersaus

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges met ham en eiersaus
Print

Asperges met ham en eiersaus

Categorie Gerecht met ei, Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 700 gr witte asperges
  • 2 eidooiers
  • 5 eetlepels droge witte wijn
  • zout, peper nootmuskaat
  • 300 gr Gandaham
  • bieslook
  • 10 kerstomaatjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de asperges in ruim water in ± 20 minuten gaar.
  • Giet ze af, leg ze op een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Klop de eidooiers met de wijn, zout en nootmuskaat au bain-marie (boven heet water) tot een schuimige saus.
  • Vouw de Ham in rozetten en leg ze naast de asperges.
  • Was de bieslook en knip hem fijn.
  • Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  • Schenk de saus over de asperges en garneer de asperges met de kerstomaatjes en de bieslook.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken of gekookte krieltjes.