Asperges met ham en Parmezaanse kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges met ham en Parmezaanse kaas
Print

Asperges met ham en Parmezaanse kaas

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Gerecht met vlees
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd 300 gr kleine aardappelen in vieren, kook ze 10 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie, fruit hierin 1 teentje knoflook uit de pers, bak de aardappelen hierin omscheppend 3 minuten en roer er 2 eetlepels citroensap door.
  • Breng op smaak met zout en houd de aardappelen warm.
  • Kook 500 gr groene asperges in ± 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  • Roer een dressing van 1 eetlepel Zaanse mosterd, 1 eetlepel appelazijn en 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de aardappelen over 4 borden, leg de asperges erop en schenk de dressing erover.
  • Leg daarop per bord 2 plakken rauwe ham en schaaf er royaal flinters Parmezaanse kaas over.