Asperges met hazelnoot-botersaus

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges met hazelnoot-botersaus
Print

Asperges met hazelnoot-botersaus

Categorie Gerecht met groenten
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 bosjes geschilde asperges
  • 100 gr ongezouten boter
  • 2 uitgeperste tenen knoflook
  • 50 gr grofgehakte hazelnoten
  • zeezout peper
  • wat geschaafde verse Parmezaanse kaas voor de garnering

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de asperges 3 minuten in water, giet ze af en zet ze op een warmhoudplaatje weg.
  • Smelt de boter op zacht vuur, voeg de knoflook en de hazelnoten toe en laat ze 1 minuut mee pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de asperges op de borden, giet er de boter-hazelnootsaus over en strooi er wat geschaafde Parmezaanse kaas over.