Asperges met kaas uit Zwitserland

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges met kaas uit Zwitserland

 

Print

Asperges met kaas uit Zwitserland

In de Rhône-vallei groeien naast vele andere groenten- en fruitsoorten prachtige asperges.
Dit aspergerecept komt uit deze streek.
Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de asperges en snijd de harde onderkanten eraf.
  • Zet de asperges rechtop in een hoge pan en kook ze 15 minuten in water met zout of tot ze gaar zijn.
  • Laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukjes van ± 21/2 cm.
  • Beboter een ovenvaste schaal en leg er een laag asperges in.
  • Bestrooi met zout, peper, geraspte kaas en klontjes boter en herhaal dit.
  • De bovenste laag moet uit kaas bestaan.
  • Bespikkel met klontjes boter en zet het gerecht in een vrij warme oven (190°C) tot er belletjes op de kaas komen en het oppervlak lichtbruin wordt.
  • Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Gebruik geen al te pittige kaas, want dan overheerst deze de smaak van de asperges.