Asperges met kip uit Denemarken

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges met kip uit Denemarken

Asperges met kip uit Denemarken

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Keuken: Deense keuken
Auteur: Astrid Veltman

Bereidingswijze

  • Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper.
  • Doe 1 1/2 dl kippenbouillon, 1/2 dl droge witte wijn, wat dragon, een stukje laurierblad en het vocht van de asperges in een flinke pan en voeg eventueel nog wat zout of kruiden toe.
  • Leg de kipfilets hierin en kook die in ± 20 minuten gaar.
  • Haal de kip uit het vocht.
  • Houd zowel de soep als de kip warm.
  • Maak in een andere pan een roux van 1 eetlepel boter en 1 eetlepel bloem en voeg dan zoveel soep toe, dat een gladde, niet te dunne saus ontstaat.
  • Breng op smaak met citroensap, zout, peper en eventueel wat wijn.
  • Roer 1 eierdooier los met een beetje saus en roer dit krachtig door de saus.
  • Houd de saus op laag vuur warm.
  • Leg er de kipfilets en de asperges in.
  • Klop de helft van 1/8 liter slagroom stijf en schep dit voorzichtig door de saus.
  • Warm het geheel nog even goed door, maar laat het niet koken.
  • Lekker met bloemig gekookte aardappelen of groene rijst.
  • Groene rijst is droog gekookte rijst met wat verschillende verse groene kruiden erdoor.