Aspergeschotel met Parmezaanse kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Aspergeschotel met Parmezaanse kaas
Print

Aspergeschotel met Parmezaanse kaas

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

ook nodig:

  • lage ovenschaal ± 20 x 30 cm

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
  • Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf en kook de asperges in het kokende water in ± 10 minuten beetgaar.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  • Rasp de kaas.
  • Smelt de boter in een (steel)pan.
  • Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Schenk de boter erover, zodat alle asperges ermee zijn bedekt.
  • Bestrooi ze met peper en kaas en laat de aspergeschotel in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin worden.

Tips / Opmerkingen

Serveer deze schotel bij kalfsvlees of entrecote en krielaardappeltjes.