Aspergesoep

      Geen reacties op Aspergesoep

Aspergesoep

Recept categorie Soepen
Extra info Vegetarisch
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 1 kilo soepasperges geschild
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 stukje foelie
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 groene asperges
  • 4 witte asperges

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de soepasperges in kleine stukken en doe dit samen met de bouillon en foelie in een dichte stoomovenpan.
  2. Plaats dit in de stoomoven op 100 °C gedurende 35-40 minuten.
  3. Verwijder de foelie en pureer de soep glad met een staafmixer.
  4. Voeg nu de crème fraîche toe en breng op smaak.
  5. Maak van de overige asperges dunne slierten met een dunschiller en maak deze licht aan met wat olijfolie, zout en peper.
  6. Doe deze slierten in een voorverwarmde kop en schep hier de soep bij.

Tips / Opmerkingen

Serveer met Hollandse garnaaltjes en kervel.