Aspergetaartjes

      Reacties uitgeschakeld voor Aspergetaartjes

 

Aspergetaartjes

Recept categorie Gerecht met groenten, Hartige taart
Extra info Vegetarisch
Totaal tijd 40 minuten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 ml balsamicoazijn
  • 1 el suiker
  • 500 g witte asperges
  • 2 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml
  • 1 teen knoflook geperst
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 4 el amandelschaafsel
  • 2 el platte peterselie fijngesneden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de azijn met de suiker in ca. 30 min. op laag vuur in tot siroop.
  2. Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden.
  3. Kook ca. 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig en spatel de crème fraîche en knoflook erdoor.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Halveer 2 plakjes bladerdeeg en plak aan de overige plakjes tot rechthoeken.
  7. Rek iets op in de lengte.
  8. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Verdeel de asperges over de bladerdeegplakjes.
  10. Rol de zijkanten ca. 1 cm. omhoog tot taartjes.
  11. Verdeel het eimengsel erover.
  12. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
  13. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder boter of olie.
  14. Laat afkoelen.
  15. Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met amandelen en peterselie.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rucola.