Atjar ketimoen

      Geen reacties op Atjar ketimoen

Atjar ketimoen

Recept categorie Bijgerecht, Salades
Extra info Vegetarisch
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 komkommer
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 200 ml natuurazijn + 4 eetlepels
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 4 eetlepels suiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd repen komkommer, zonder zaadjes, in stukjes en meng deze met sjalot, rode peper en een mespunt zout.

  2. Breng 4 eetlepels natuurazijn met de donkere basterdsuiker in een steelpan aan de kook en schenk dit over de komkommer.

  3. In steelpan de rest van de azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en suiker aan de kook brengen.

  4. Geheel al roerend doorkoken tot suiker is opgelost.

  5. Niet met gezicht boven pan hangen en inademen, dat veroorzaakt een branderig gevoel.

  6. Azijnmengsel over groenten schenken en atjar laten afkoelen.

  7. Afgesloten verpakt in schone glazen potten of plastic bewaardoosjes is atjar in de koelkast nog enkele dagen houdbaar.