Atjar ketimoen

      Geen reacties op Atjar ketimoen

Atjar ketimoen

Recept printen
Recept categorie: Bijgerecht/ Salades
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 komkommer
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 rode peper (fijngehakt)
  • 200 ml azijn (+ 4 eetlepels)
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theelepel gember
  • 4 eetlepels suiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd repen komkommer, zonder zaadjes, in stukjes en meng deze met sjalot, rode peper en een mespunt zout.
  • Breng 4 eetlepels natuurazijn met de donkere basterdsuiker in een steelpan aan de kook en schenk dit over de komkommer.
  • In steelpan de rest van de azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en suiker aan de kook brengen.
  • Geheel al roerend doorkoken tot suiker is opgelost.
  • Niet met gezicht boven pan hangen en inademen, dat veroorzaakt een branderig gevoel.
  • Azijnmengsel over groenten schenken en atjar laten afkoelen.
  • Afgesloten verpakt in schone glazen potten of plastic bewaardoosjes is atjar in de koelkast nog enkele dagen houdbaar.