Atjar taugé

      Geen reacties op Atjar taugé

 

Atjar taugé

Recept printen
Recept categorie: Bijgerecht/ Salades
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 125 gram taugé
  • 1 rode peper
  • wortel (geraspt)
  • 200 ml azijn
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theelepel gember
  • 4 eetlepels suiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Taugé in zeef wassen en laten uitlekken.
  • Peper halveren en eventueel zaadjes verwijderen.
  • Peper in reepjes snijden en vervolgens in stukjes.
  • In schaal taugé, wortel en peper mengen.
  • In steelpan azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en suiker aan de kook brengen.
  • Geheel al roerend doorkoken tot suiker is opgelost.
  • Niet met gezicht boven pan hangen en inademen, dat veroorzaakt een branderig gevoel.
  • Azijnmengsel over groenten schenken en atjar laten afkoelen.
  • Afgesloten verpakt in schone glazen potten of plastic bewaardoosjes is atjar in de koelkast nog enkele dagen houdbaar.
  • Tip: 
    Atjar ketimoen: maak op dezelfde manier ook eens atjar van komkommer. Snijd repen komkommer, zonder zaadjes, in stukjes en meng deze met 1 gesnipperde sjalot, 1 fijngehakte rode peper en een mespunt zout. Breng 4 eetlepels natuurazijn met 1 eetlepel donkere basterdsuiker in een steelpan aan de kook en schenk dit over de komkommer.