Atlantische zalm met pasta en ragout van broccoli en tomaat

      Reacties uitgeschakeld voor Atlantische zalm met pasta en ragout van broccoli en tomaat

 

Atlantische zalm met pasta en ragout van broccoli en tomaat

Recept categorie Gerecht met vis, Pasta
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 800 g Atlantische zalmfilets
  • 2 roosjes broccoli
  • 4 tomaten
  • 2 dl room
  • pasta tagliatelle, fettucini of spaghetti
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Gaar ze 12 à 15 minuten in de oven op 200°C.
  2. Pel de tomaten, ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes. Kook de broccoliroosjes gaar in gezouten water.
  3. Stoof de tomatenblokjes in olijfolie, voeg de broccoliroosjes toe en laat stoven tot ragout. Meng met de room en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Kook de pasta gaar in gezouten water met een scheutje olijfolie en laat uitlekken.
  5. Verdeel de pasta over de borden, schep de ragout erover, leg de zalm erop en versier met groene kruiden (dille, basilicum…).

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht is ook heerlijk met zalmforel,zeeduivel,zeewolf