Aubergine a la zwarte poedel

      Reacties uitgeschakeld voor Aubergine a la zwarte poedel

 

Print

Aubergine a la zwarte poedel

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Zwarte Poedel

Wat gaat er in:

Hulpmiddel:

  • Aluminiumfolie

Hoe maak ik het klaar:

Voorbereiding:

  • De macaroni al dente koken. De uiteinden van de aubergines verwijderen, de vruchten in de lengte doorsnijden en tot 1 centimeter van de rand uithollen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De ui en de paprika schoon maken, de ui en de knoflook klein hakken en het vruchtvlees van de paprika in blokjes snijden. De ui, knoflook en paprika fruiten in olie of roomboter en dan de stukjes aubergine, de gepelde tomaten, de oregano en het verkruimelde blaadje laurier toevoegen en alles (afgedekt) 6-8 minuten laten pruttelen. Het vocht van de groenten schenken, de macaroni erdoor mengen en alles op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingswijze:

  • De auberginehelften met het mengsel vullen en bestrooien met de kaas.Wikkel de auberginehelften losjes in alufolie en leg ze op de barbecue.

Tips / Opmerkingen

150 gr elleboogmacaroni 2 aubergines 5 dl gepelde tomaten 1 groene paprika 100 gr geraspte kaas 1 ui 1 teen knoflook 2 tl oregano zout en peper naar smaak 1 laurierblad Hulpmiddel: Alufolie Voorbereiding: De macaroni al dente koken. De uiteinden van de aubergines verwijderen, de vruchten in de lengte doorsnijden en tot 1 centimeter van de rand uithollen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De ui en de paprika schoon maken, de ui en de knoflook klein hakken en het vruchtvlees van de paprika in blokjes snijden. De ui, knoflook en paprika fruiten in olie of roomboter en dan de stukjes aubergine, de gepelde tomaten, de oregano en het verkruimelde blaadje laurier toevoegen en alles (afgedekt) 6-8 minuten laten pruttelen. Het vocht van de groenten schenken, de macaroni erdoor mengen en alles op smaak brengen met zout en peper. Bereidingswijze: De auberginehelften met het mengsel vullen en bestrooien met de kaas.Wikkel de auberginehelften losjes in alufolie en leg ze op de barbecue.