Aubergine dip

      Reacties uitgeschakeld voor Aubergine dip

Aubergine dip

Recept categorie Barbeque, Saus
Porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 schoongemaakte aubergines
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • 0,6 dl citroensap
  • 5 eetlepels
  • fijngehakte peterselie
  • 2 gesnipperde kleine uien
  • 2 verkruimelde sneetjes witbrood
  • 3 dl olijfolie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer 2 schoongemaakte aubergines in de lengte, leg ze met het snijvlak naar onder in een beboterde ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in ± 1 uur zacht.
  3. Laat ze afkoelen en verwijder de schil.
  4. Pureer de aubergines, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 0,6 dl citroensap, 5 eetlepels fijngehakte peterselie en 2 gesnipperde kleine uien in een keukenmachine.

  5. Voeg in delen 2 verkruimelde sneetjes witbrood en 3 dl olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Serveer de dip koel.