Aubergine-gehaktschotel met tomaat

      Reacties uitgeschakeld voor Aubergine-gehaktschotel met tomaat

Aubergine-gehaktschotel met tomaat

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 200 gr rijst
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine geraspte ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • zout cayennepeper, tabasco
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl Tomato Frito pakje tomatenbasissaus
  • 2 aubergines in grove schuine stukken
  • 4 ontvelde tomaten in plakken
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Meng het gehakt met het ei, de ui, de knoflook, zout, cayennepeper en tabasco.
  • Draai er kleine balletjes van, rol ze door 3 eetlepels paneermeel en
  • Laat ze in de koelkast 20 minuten opstijven.
  • Verhit de boter en de olie samen en braad de gehaktballetjes hierin rondom aan.
  • Roer de wijn en de Tomato Frito erdoor en laat 5 minuten sudderen.
  • Kook de aubergine 5 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vul een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1 1/2 liter met lagen rijst, gehaktballetjes met saus, aubergine en tomaat.
  • Meng de rest van het paneermeel en de kaas en bestrooi de ovenschotel hiermee.
  • Laat het gerecht in het midden van de oven in 20 minuten een knapperig korstje krijgen.