Aubergine met citroenen en rode peper

      Geen reacties op Aubergine met citroenen en rode peper

Aubergine met citroenen en rode peper

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 15 gram boter
  • 250 gram uien in partjes
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 rode pepers ontzaad en in ringetjes
  • 2 aubergines in stukken
  • 1 citroen in partjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 dl tuinkruidenbouillon

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie met de boter en fruit de uien met de knoflook 3 minuten.

  2. Voeg de rode peper en de aubergine toe en bak alles op een hoog vuur 5 minuten al omscheppend. 

  3. Schep de citroenpartjes en de rozijnen erdoor en voeg de bouillon en peper en zout naar smaak toe.

  4. Laat alles ± 15 minuten zachtjes sudderen. 

  5. Lekker met meergranenrijst en een gegrild stukje zalm.