Aubergine met citroenen en rode peper

      Geen reacties op Aubergine met citroenen en rode peper
Print

Aubergine met citroenen en rode peper

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 15 gram boter
  • 250 gram uien in partjes
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 rode pepers ontzaad en in ringetjes
  • 2 aubergines in stukken
  • 1 citroen in partjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 dl tuinkruidenbouillon

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie met de boter en fruit de uien met de knoflook 3 minuten.
  • Voeg de rode peper en de aubergine toe en bak alles op een hoog vuur 5 minuten al omscheppend. 
  • Schep de citroenpartjes en de rozijnen erdoor en voeg de bouillon en peper en zout naar smaak toe.
  • Laat alles ± 15 minuten zachtjes sudderen. 
  • Lekker met meergranenrijst en een gegrild stukje zalm.