Auberginepuree met koriander

      Reacties uitgeschakeld voor Auberginepuree met koriander
Print

Auberginepuree met koriander

Categorie Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel gerooster sesamzaadjes
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 zakje verse koriander (15 gram) fijngehakt
  • 4 shoarmabroodjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 175 ºC. 
  • Met vork aubergines rondom inprikken en op bakplaat leggen. 
  • In midden van oven aubergines 30-40 mminuten roosteren tot schil bruin begint te worden; aubergines tussentijds 2-3 keer omdraaien.
  • Aubergines iets laten afkoelen en vervolgens in lengte halveren. 
  • Met lepel vruchtvlees eruit scheppen en in maatbeker overdoen. 
  • Knoflook erboven uitpersen. Komijn en sesamzaad toevoegen. 
  • Alles met staafmixer pureren en al mengend olijfolie in dun straaltje erbij schenken tot romige puree ontstaat. 
  • Koriander erdoor scheppen en puree op smaak brengen met zout en peper. 
  • In broodrooster shoarmabroodjes roosteren en daarna in vieren snijden. 
  • Auberginepuree op vier kleine bordjes scheppen en pitapuntjes ernaast leggen.

Tips / Opmerkingen

Tip: Auberginepuree is ook lekker als broodbeleg: bestrijk een geroosterde snee donker brood met auberginepuree en beleg hem met rauwe ham.