Auberginepuree met koriander

      Reacties uitgeschakeld voor Auberginepuree met koriander

Auberginepuree met koriander

Recept categorie Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel gerooster sesamzaadjes
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 zakje verse koriander (15 gram) fijngehakt
  • 4 shoarmabroodjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 175 ºC. 

  2. Met vork aubergines rondom inprikken en op bakplaat leggen. 

  3. In midden van oven aubergines 30-40 mminuten roosteren tot schil bruin begint te worden; aubergines tussentijds 2-3 keer omdraaien.

  4. Aubergines iets laten afkoelen en vervolgens in lengte halveren. 

  5. Met lepel vruchtvlees eruit scheppen en in maatbeker overdoen. 

  6. Knoflook erboven uitpersen. Komijn en sesamzaad toevoegen. 

  7. Alles met staafmixer pureren en al mengend olijfolie in dun straaltje erbij schenken tot romige puree ontstaat. 

  8. Koriander erdoor scheppen en puree op smaak brengen met zout en peper. 

  9. In broodrooster shoarmabroodjes roosteren en daarna in vieren snijden. 

  10. Auberginepuree op vier kleine bordjes scheppen en pitapuntjes ernaast leggen.

Tips / Opmerkingen

Tip: Auberginepuree is ook lekker als broodbeleg: bestrijk een geroosterde snee donker brood met auberginepuree en beleg hem met rauwe ham.