Aubergineschotel met mozzarella

      Reacties uitgeschakeld voor Aubergineschotel met mozzarella

Aubergineschotel met mozzarella

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Ovenschotel
Keyword: Vegetarisch
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergines in plakken, bestrooi ze met zout en laat ze ± 30 minuten liggen.
  • Kook de eieren 10 minuten, pel ze en snijd ze in plakjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui glazig.
  • Pers de teentjes knoflook erboven uit.
  • Voeg de tomaat en de kruiden toe en laat de saus ± 5 minuten sudderen.
  • Voeg zout en peper toe.
  • Snijd de mozzarella in plakjes.
  • Dep de aubergine droog.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aubergineplakken bruin.
  • Vet een ovenschaal in en leg er de helft van de aubergineplakken dakpansgewijs in.
  • Schep de helft van de saus erover en leg hierop de plakjes ei en de rest van de aubergine.
  • Verdeel de rest van de saus erover, leg de plakjes mozzarella erop en strooi
  • de Parmezaanse kaas erover.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bak de aubergineschotel ± 30 minuten.
  • Serveer de schotel op een réchaud.