Auberginesoep met rode peper

      Reacties uitgeschakeld voor Auberginesoep met rode peper

 

Print

Auberginesoep met rode peper

Categorie Soepen
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine ui
  • 1/2 rode peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 kippenbouillontablet
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar:

  • 1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie
  • Schil de aubergine en snijd hem in blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Hak de rode peper fijn.
  • Verhit de olie in een soeppannetje en bak hierin de aubergine met de ui en de rode peper al roerend 5 minuten op matig hoog vuur.
  • Roer er de bloem door en vervolgens beetje bij beetje 4 dl koud water met het bouillontablet.
  • Breng de soep aan de kook en laat haar 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of met foodprocessor.
  • Voeg de crème fraîche, zout en peper toe.
  • Schep de soep in 2 koppen en strooi er de koriander of peterselie over.