Auberginestoofpotje met bleekselderij

      Reacties uitgeschakeld voor Auberginestoofpotje met bleekselderij

Auberginestoofpotje met bleekselderij

Recept categorie Gerecht met groenten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines in blokjes van 2cm
  • 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes
  • ½ zakje pijnboompitten (à 65 cm)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram) uitgelekt
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel kappertjes gehakt
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit gehakt
  • ½ zakje verse basilicum (à 15 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. In hapjespan ui in olie 1 minuut bakken. 

  2. Aubergine en bleekselderij toevoegen en 5 minuten zachtjes bakken. 

  3. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en op bord iets laten afkoelen. 

  4. Tomaten, azijn, suiker, kappertjes, olijven en pijnboompitten door auberginemengsel roeren en geheel zonder deksel ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen. 

  5. Op smaak brengen met zout en peper. 

  6. Auberginemengsel laten afkoelen tot lauwwarm. 

  7. Van basilicum enkele blaadjes apart houden voor garnering, rest fijnsnijden. 

  8. Basilicum door aubergine roeren en blaadjes erover strooien. 

Tips / Opmerkingen

Lekker bij gebakken vis of 'groot vlees' als rollade, varkensfilet of kalkoenfilet.