Auberginestoofpotje met bleekselderij

      Reacties uitgeschakeld voor Auberginestoofpotje met bleekselderij
Print

Auberginestoofpotje met bleekselderij

Categorie Gerecht met groenten
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines in blokjes van 2cm
  • 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes
  • ½ zakje pijnboompitten (à 65 cm)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram) uitgelekt
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel kappertjes gehakt
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit gehakt
  • ½ zakje verse basilicum (à 15 gram)

Hoe maak ik het klaar:

  • In hapjespan ui in olie 1 minuut bakken. 
  • Aubergine en bleekselderij toevoegen en 5 minuten zachtjes bakken. 
  • In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en op bord iets laten afkoelen. 
  • Tomaten, azijn, suiker, kappertjes, olijven en pijnboompitten door auberginemengsel roeren en geheel zonder deksel ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen. 
  • Op smaak brengen met zout en peper. 
  • Auberginemengsel laten afkoelen tot lauwwarm. 
  • Van basilicum enkele blaadjes apart houden voor garnering, rest fijnsnijden. 
  • Basilicum door aubergine roeren en blaadjes erover strooien. 

Tips / Opmerkingen

Lekker bij gebakken vis of 'groot vlees' als rollade, varkensfilet of kalkoenfilet.