Augurken

      Reacties uitgeschakeld voor Augurken

 

Augurken

De augurk is een vrucht van de plant Cucumis sativus uit de komkommerfamilie die wordt ingelegd in azijn en/of pekel. De vers gegeten komkommer en de augurk zijn verschillende cultuurvormen van dezelfde soort met verschillende eigenschappen. Wikipedia

Recept categorie Basisrecept, Gerecht met groenten
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 1 kg. augurken
  • 1 l wijnazijn of inmaakazijn
  • 1 Spaanse peper
  • 10 gr. peperkorrels
  • 2 takjes verse venkel of 5 g. gedroogde venkel
  • 2 stukjes gemberwortel en 4 plakjes mierikswortel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de augurkjes schoon door het afsnijden van de kroontjes en steeltjes, daarna goed afborstelen. 

  2. De augurken bestrooien met zout en wegzetten. 

  3. De volgende dag de augurken op een vergiet laten uitlekken.

  4. Kook de azijn met de kruiden gedurende een kwartier. 

  5. De augurken uitzoeken, de kleine in een klein flesje, de grotere in een grote fles. 

  6. Schik de augurkjes met de kruiden ertussen in de flessen en giet de kokende azijn erop. 

  7. De augurkjes moeten goed onder staan. 

  8. Sluit de flessen met vochtig perkamentpapier