Avga sto fourno

      Reacties uitgeschakeld voor Avga sto fourno

Avga sto fourno

(eieren uit de oven)

Recept categorie Gerecht met ei
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 8 eieren
  • 4 tomaten geschild, ontpit en fijngehakt
  • 1 fijngehakte ui
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 100 gr gekookte sperziebonen
  • 2 rode paprika's in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 takje peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de ui in de olie goudbruin.
  2. Voeg de tomaten toe.
  3. Bak het onder voortdurend roeren 5 minuten op een matig vuur.
  4. Doe dan de erwten en de sperziebonen erbij en maak het op smaak af met zout en peper.

  5. Verdeel het mengsel over vier ovenvaste schaaltjes en breek 2 eieren boven iedere portie.

  6. Garneer met reepjes paprika en peterselie en plaats de schaaltjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op stand 4.