Avga sto fourno

      Reacties uitgeschakeld voor Avga sto fourno

Avga sto fourno

(eieren uit de oven)
Recept printen
Recept categorie: met ei
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 8 ei
  • 4 tomaten (geschild, ontpit en fijngehakt)
  • 1 ui
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 100 gr gekookte sperziebonen
  • 2 paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 takje peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak de ui in de olie goudbruin.
  • Voeg de tomaten toe.
  • Bak het onder voortdurend roeren 5 minuten op een matig vuur.
  • Doe dan de erwten en de sperziebonen erbij en maak het op smaak af met zout en peper.
  • Verdeel het mengsel over vier ovenvaste schaaltjes en breek 2 eieren boven iedere portie.
  • Garneer met reepjes paprika en peterselie en plaats de schaaltjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op stand 4.