Ayam gomeh

      Reacties uitgeschakeld voor Ayam gomeh

Ayam gomeh

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 2 rode pepers
  • ½ theelepel trassi oedang (garnalenpasta)
  • 25 gram macadamianoten
  • 1 eetlepel geelwortel (kurkuma)
  • 1 eetlepel gedroogde laos
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • ¼ eetlepel sereh (citroengras)
  • 600 gram kipfilet
  • 2 tomaten
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 theelepel gemalen ketoembar (koriander)
  • 1 theelepel suiker
  • 50 gram kokoscrème santen (pak à 200 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Ui en knoflook pellen, gemberwortel schillen. 

  2. Ui en rode peper in grove stukken snijden. 

  3. Knoflook in plakjes snijden. 

  4. In keukenmachine of vijzel ui, gemberwortel, rode peper, trassie en noten grof pureren. 

  5. Kurkuma en laos toevoegen en geheel tot smeuïge pasta pureren.

  6. In wok olie verhitten. 

  7. Pasta en knoflookplakjes hierin 2 minuten al omscheppend bakken.

  8. Citroengras in de breedte in grove stukken snijden en in saus steken. 

  9. Saus 10-15 minuten onafgedekt laten sudderen, zodat smaken kunnen intrekken.

  10. Kipfilet in grove blokken snijden. 

  11. Kipfilet in saus doen en in 8-10 minuten gaar laten worden. 

  12. Tomaten in grove stukken snijden. 

  13. Saus met verkruimeld bouillonblokje, ketoembar, suiker en peper op smaak brengen. 

  14. Tomaat en kokoscrème door pasta roeren tot kokoscrème is gesmolten. 

  15. Kipfilet met saus over vier borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Tip: Passiekok Lucas Manoe gebruikt kemirienoten in plaats van macadamianoten en verse geelwortel en verse laos in plaats van gedroogde. Deze producten zijn verkrijgbaar bij een Indonesische toko.