Ayam gomeh

      Reacties uitgeschakeld voor Ayam gomeh

Ayam gomeh

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 rode peper
  • ½ theelepel garnalen
  • 25 gram macadamianoten
  • 1 eetlepel geelwortel ((kurkuma))
  • 1 eetlepel gedroogde laos
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • ¼ eetlepel sereh ( citroengras )
  • 600 gram kip
  • 2 tomaten
  • ½ kippenbouillon
  • 1 theelepel gemalen ketoembar ((koriander))
  • 1 theelepel suiker
  • 50 gram kokoscrème santen ((pak à 200 gram))

Hoe maak ik het klaar:

  • Ui en knoflook pellen, gemberwortel schillen. 
  • Ui en rode peper in grove stukken snijden. 
  • Knoflook in plakjes snijden. 
  • In keukenmachine of vijzel ui, gemberwortel, rode peper, trassie en noten grof pureren. 
  • Kurkuma en laos toevoegen en geheel tot smeuïge pasta pureren.
  • In wok olie verhitten. 
  • Pasta en knoflookplakjes hierin 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Citroengras in de breedte in grove stukken snijden en in saus steken. 
  • Saus 10-15 minuten onafgedekt laten sudderen, zodat smaken kunnen intrekken.
  • Kipfilet in grove blokken snijden. 
  • Kipfilet in saus doen en in 8-10 minuten gaar laten worden. 
  • Tomaten in grove stukken snijden. 
  • Saus met verkruimeld bouillonblokje, ketoembar, suiker en peper op smaak brengen. 
  • Tomaat en kokoscrème door pasta roeren tot kokoscrème is gesmolten. 
  • Kipfilet met saus over vier borden verdelen.

Tips / Opmerking

Tip: Passiekok Lucas Manoe gebruikt kemirienoten in plaats van macadamianoten en verse geelwortel en verse laos in plaats van gedroogde. Deze producten zijn verkrijgbaar bij een Indonesische toko.