Aziaitische Bladerdeegrolletjes

      Geen reacties op Aziaitische Bladerdeegrolletjes

 

Aziaitische Bladerdeegrolletjes

Recept categorie Warme hapjes
Extra info Vegetarisch
Porties 18 rolletjes
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 2 stuks lente ui in de lengte in vieren gedeeld
  • 200 g verse taugé
  • 2 g rote wortels in reepjes gesneden
  • 1 knoflookteen fijngehakt
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 1 eetlepel gember fijn geraspt
  • 2 eetlepels chilisaus „zoet - zuur“
  • 1 ei om de rolletjes te bestrijken

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Haal het bladerdeeg ca. 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
  3. Kook de wortels beet gaar, met een snufje zout.
  4. Fruit de ringen lente ui in hete olijfolie, voeg de taugé toe en bak ze ca. 2 minuten mee.
  5. Wortel, knoflook, soyasaus, gember en chilisaus toevoegen en kort mee verwarmen.
  6. Laat het geheel afkoelen.
  7. Rol het bladerdeeg af op het meegerolde bakpapier op het bakblik.
  8. Snijdt het deeg over de lange zijde door de helft en bestrijk dit met losgeklopt ei.
  9. Verdeel de vulling midden op de twee lange stroken deeg.
  10. Rol het geheel op en bestrijk nogmaals met ei.
  11. Snijdt met een scherp mes in ca. 4 cm brede stukken en snijdt overtollige randjes weg.
  12. Bak alles in de oven in ca. 20 min. goudbruin.

Tips / Opmerkingen

direct serveren, dat is het lekkerste!