Aziatische visroerbak met mie en peultjes

      Geen reacties op Aziatische visroerbak met mie en peultjes

Aziatische visroerbak met mie en peultjes


Recept categorie Gerecht met vis, Pasta
Porties 4 pepernoten
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram Chinese mie (Soubry)
  • zout
  • 4 eetlepels wokolie (Conimex)
  • 1 ui gesnipperd
  • 125 gram peultjes schoongemaakt
  • eetlepel ketjap manis (Conimex)
  • 1-2 theelepels sambal oelek (Conimex)
  • 250 gram champignons in plakjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Giet hem af, spoel hem met koud water en laat hem uitlekken. 

  3. Verhit 3 eetlepels van de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook en de peultjes 5 minuten.

  4. Voeg de ketjap, de sambal en de champignons toe en bak ze 3 minuten mee. 

  5. Schep de mie erdoor en roerbak alles al omscheppend totdat de mie door en door warm is.

  6. Roerbak de visroerbak in de rest van de olie volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  7. Serveer de visroerbak met de mie. 

  8. Lekker met kroepoek.

  9. Wijnadvies: Rosé d’Anjou