Aziatische visroerbak met mie en peultjes

      Geen reacties op Aziatische visroerbak met mie en peultjes
Print

Aziatische visroerbak met mie en peultjes

Categorie Gerecht met vis, Pasta
porties 4 pepernoten
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gram Chinese mie (Soubry)
  • zout
  • 4 eetlepels wokolie (Conimex)
  • 1 ui gesnipperd
  • 125 gram peultjes schoongemaakt
  • eetlepel ketjap manis (Conimex)
  • 1-2 theelepels sambal oelek (Conimex)
  • 250 gram champignons in plakjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Giet hem af, spoel hem met koud water en laat hem uitlekken. 
  • Verhit 3 eetlepels van de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook en de peultjes 5 minuten.
  • Voeg de ketjap, de sambal en de champignons toe en bak ze 3 minuten mee. 
  • Schep de mie erdoor en roerbak alles al omscheppend totdat de mie door en door warm is.
  • Roerbak de visroerbak in de rest van de olie volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Serveer de visroerbak met de mie. 
  • Lekker met kroepoek.
  • Wijnadvies: Rosé d’Anjou