Ba Bao

      Reacties uitgeschakeld voor Ba Bao

 

Ba Bao

Gestoomde broodjes met gehakt vulling

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vlees
Keuken: Chinese keuken
Totaal tijd 2 Uren
Porties 12
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 pak wittebroodmix
  • 2 eieren
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gram boter op kamertemperatuur
  • 300 gram mager varkensgehakt
  • 3 eetl donkere zoete sojasaus
  • 1 eetl witte rijstazijn
  • zout en zwarte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de deeg, met inplaats van de boter neemt u 2 eieren, verder volgens de het recept op op het pak.
  2. Fruit de gesnipperde ui glazig in een wok met de boter en voeg er de uitgperste knoflook bij.
  3. Doe het gehakt erbij en roerbak het rul.
  4. Doe er de sojasaus en de azijn bij en breng het gehaktmengsel verder op smaak met zout en peper.
  5. Kneed van de deeg 12 bollen, druk er een kuil in en vul deze met het gehakt mengsel.
  6. Kneed de bollen nu mooi dicht en leg ze op een stukje bakpapier.
  7. Laat ze nog ongeveer 10-15 minuten narijzen en stoom ze in een stoompan in ongeveer 20 minuten gaar.
  8. Serveer ze warm en geef er chillisaus bij.