Ba Bao

      Reacties uitgeschakeld voor Ba Bao

 

Ba Bao

Gestoomde broodjes met gehakt vulling
Recept printen
Recept categorie: Broodjes/ met vlees
Land van herkomst: China
Totale tijd: 2 Uren
Porties: 12
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 pak wittebroodmix
  • 2 ei
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 300 gram gehakt (mager )
  • 3 eetl sojasaus (donkere zoete )
  • 1 eetl azijn
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de deeg, met inplaats van de boter neemt u 2 eieren, verder volgens de het recept op op het pak.
  • Fruit de gesnipperde ui glazig in een wok met de boter en voeg er de uitgperste knoflook bij.
  • Doe het gehakt erbij en roerbak het rul.
  • Doe er de sojasaus en de azijn bij en breng het gehaktmengsel verder op smaak met zout en peper.
  • Kneed van de deeg 12 bollen, druk er een kuil in en vul deze met het gehakt mengsel.
  • Kneed de bollen nu mooi dicht en leg ze op een stukje bakpapier.
  • Laat ze nog ongeveer 10-15 minuten narijzen en stoom ze in een stoompan in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Serveer ze warm en geef er chillisaus bij.