Babi ketjap met mie

      Geen reacties op Babi ketjap met mie

Babi ketjap met mie

Recept categorie Gerecht met vlees, Pasta
Keuken: Aziatische Keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 pakje verse boemboe voor babi Ketjap (150 gram)
  • 500 gram nasi/bamivlees
  • 400 gram mienestjes
  • 3 eetlepels Oosterse roerbakolie
  • 1 zak Chinese groentemix (400 gram)
  • 1 pakje taugé (125 gram)
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 pot atjar tjampoer (350 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. In braadpan boemboe met 200 ml water aan de kook brengen. 

  2. Vlees toevoegen, weer aan de kook brengen en onafgedekt 45 minuten zacht laten sudderen. 

  3. Mienestjes volgens gebruiksaanwijzing koken. 

  4. In wok olie verhitten en groentemix 5 minuten roerbakken. 

  5. Taugé en ketjap toevoegen en 1 minuut roerbakken. 

  6. Mie erdoor scheppen en met zout en peper op smaak brengen. 

  7. Babi ketjap met mie en atjar serveren.