Babi ketjap met sperziebonen

      Geen reacties op Babi ketjap met sperziebonen

Babi ketjap met sperziebonen

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vlees
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 300 gram rijst
  • 1 paprika
  • 1 schaal hamlappen ((ca. 500 gram))
  • 1 zak gebroken sperziebonen ((500 gram))
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot roerbaksaus babi ketjap ((500 gram))
  • 1 bakje taugé ((125 gram))
  • 1 zakje kroepoek ((60 gram))

Hoe maak ik het klaar:

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
  • Hamlappen in blokjes snijden en droogdeppen.
  • Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken.
  • In braadpan olie verhitten en vlees in 5 minuten bruin en gaar bakken.
  • Paprika erdoor scheppen en 2 minuten meebakken.
  • Roerbaksaus en taugé erdoor scheppen en door en door warm laten worden.
  • Babi ketjap serveren met rijst, sperziebonen en kroepoek.
  • Wijnadvies: Norton Torrontés