Babi ketjap met sperziebonen

      Geen reacties op Babi ketjap met sperziebonen

Babi ketjap met sperziebonen

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 300 gram snelkookrijst
  • 1 rode paprika
  • 1 schaal hamlappen (ca. 500 gram)
  • 1 zak gebroken sperziebonen (500 gram)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot roerbaksaus babi ketjap (500 gram)
  • 1 bakje taugé (125 gram)
  • 1 zakje kroepoek (60 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.

  2. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden.

  3. Hamlappen in blokjes snijden en droogdeppen.

  4. Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken.

  5. In braadpan olie verhitten en vlees in 5 minuten bruin en gaar bakken.

  6. Paprika erdoor scheppen en 2 minuten meebakken.

  7. Roerbaksaus en taugé erdoor scheppen en door en door warm laten worden.

  8. Babi ketjap serveren met rijst, sperziebonen en kroepoek.

  9. Wijnadvies: Norton Torrontés