Babi pangang 2

      Geen reacties op Babi pangang 2

 

Babi pangang 2

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Keuken: Chinese keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 300 gram snelkook zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 schaaltje varkensvleesreepjes (ca. 300 gram)
  • 1 zak gebroken sperziebonen (500 gram)
  • 1 pot roerbaksaus babi pangang (500 gram)
  • zout
  • peper
  • 1 pot atjar tjampoer (ca. 350 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.

  2. Ui pellen en snipperen. In wok olie verhitten.

  3. Vlees al omscheppend ca. 3 minuten roerbakken.

  4. Vlees uit pan scheppen.

  5. In achtergebleven vet, ui en sperziebonen ca. 3 minuten roerbakken.

  6. Vlees toevoegen.

  7. Geheel nog ca. 5 minuten roerbakken.

  8. Saus toevoegen en goed doorwarmen.

  9. Op smaak brengen met zout en peper.

  10. Serveren met rijst en atjar.

  11. Lekker met kroepoek.

  12. Wijnadvies: Moselland Piesporter Michelsberg