Baconkip met Italiaans garnituur

      Reacties uitgeschakeld voor Baconkip met Italiaans garnituur

 

Baconkip met Italiaans garnituur

Print
Categorie: Gerecht met Kip
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 panklare scharrelkip of maïskip
  • bloemenhoning
  • zout
  • paprikapoeder
  • versgemalen peper
  • 50 gr plakjes bacon
  • 75 gr Gorgonzola
  • 350 gr kleine spruitjes
  • boter
  • 4 vleestomaten of Italiaanse tomaten
  • 3 eetlepels Vooraf en Toe
  • 4 eetlepels basilicum diepvries
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Bestrijk de kip met een kwastje dun met bloemenhoning en bestrooi hem met zout, peper en paprikapoeder.
  • Verwarm de grill 10 minuten voor.
  • Steek de kip aan de grilleerpennen in het draaispit en rooster hem in 60 minuten rondom gaar.
  • Neem de kip van de grilleerpennen en leg hem op een ovenvaste schaal.
  • Heeft u geen draaispit, leg de kip dan in een ovenschaal en keer hem regelmatig.
  • Beleg de gegrilde kip met plakjes bacon, bestrooi die met de verbrokkelde blauwe kaas en bak ze onder de nog warme grill knapperig.

Tips / Opmerkingen

Variaties:

Satékip met Indisch garnituur:
Wrijf de kip in met een marinade van 1 eetlepel satékruiden, 1 teen knoflook uit de pers, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel appelstroop, 1 eetlepel olie en 1 mespunt sambal en grilleer als boven.
Leg hem op een schaal, bestrooi met 3 eetlepels seroendeng en rooster die kort. Bereid pindasaus uit een pot, bakje of zakje.
Roerbak 500 gr aardappelblokjes, 1 gesnipperde ui, 250 gr boontjes, 1 winterwortel in reepjes en 1 eetlepel nasikruiden en doe er tot slot 1/4 komkommer in reepjes, 1 banaan in plakjes, 75 gr vliespinda's en 2 eetlepels zoete ketjap bij. Schep dit rond de kip en serveer met kroepoek.
Kruidenkip met Frans garnituur:
Wrijf de kip in met 1 eetlepel Dijonmosterd en wat gesmolten boter en bestrooi met zout en peper. Braad de kip in 50 gr bakboter rondom bruin en braad hem in een braadslee bij 225°C in 60 minuten gaar.
Voeg na 30 minuten 50 gr mager spekreepjes, 1 gesnipperd sjalotje en 450 gr (voorgekookte) krieltjes toe en na weer 15 minuten 3-4 eetlepels gemengde groene kruiden (diepvries of vers, peterselie, bieslook, tijm, kervel), 250 gr kleine witte hele champignons, 300 gr Parijse worteltjes en 1 dl droge witte wijn en laat nog 15 minuten stoven.
Bereid 1 zakje Witte wijnsaus met bieslook en roer hier 2 eetlepels mosterd bij.