Bagel met eiersalade en krokante ham

      Reacties uitgeschakeld voor Bagel met eiersalade en krokante ham

Bagel met eiersalade en krokante ham

Bagel met eiersalade en krokante ham

Recept printen
Recept categorie: Brood/ Broodjes/ met vlees
Porties: 2 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 ei
  • 4 plakken rauwe ham ((bijv. Ardennerham))
  • 2 eetlepels yogonaise ((of mayonaise))
  • peper
  • 2 bagels ((naturel of met sesamzaad))

Hoe maak ik het klaar:

  • Eieren bij bolle kant inprikken en in kokend water laten glijden. 
  • Eieren 6-7 minuten laten koken, tot dooier nèt gestold is (het eigeel is dan vast maar nog wel mooi donkergeel en smeuïg). 
  • In droge koekenpan op matig vuur hamplakken krokant uitbakken. 
  • Ham op keukenpapier laten afkoelen en dan in stukjes breken. 
  • Eieren onder koud water afspoelen en pellen. 
  • Eieren grof in stukken snijden.
  • In kom mengen met yogonaise, 1 eetlepels bieslook, zout en peper naar smaak. 
  • Bagels opensnijden en onderste helft royaal besmeren met eiersalade. 
  • Bieslook en krokante hamstukjes erover strooien. 
  • Afdekken met bovenste bagelhelft.
  • Direct serveren.