Bah-pao

      Reacties uitgeschakeld voor Bah-pao

Bah-pao

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr bloem
  • 25 gr gist
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • een snufje zout
  • 3 dl lauw water

Voor de vulling:

  • 300 gr gemengd gehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gr ham of spek
  • 2 el fijngehakte selderij
  • 2 grote uien
  • knoflook
  • 1 el olie
  • 1 afgestreken eetlepel maïzena
  • 1 volle eetlepel suiker
  • 1 el ketjap
  • wat djahé
  • water

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de gist in een kopje, giet er 1/2 dl lauw water bij en los de gist al roerend op.
  2. Meng de bloem, de opgeloste gist, het ei, de suiker en een snufje zout in een beslagkom.

  3. Meng er beetje bij beetje de rest van het lauwe water bij en besla het deeg dan tot een soepele bal ontstaat.

  4. Leg het deeg in de beslagkom en dek die met een vochtige doek af.

voor de inhoud

  1. Snipper de uien fijn en fruit ze in de olie lichtbruin.
  2. Neem ze uit de pan en braad het gehakt zonder olie of vet met peper en zout; maak het met 2 vorken los en laat het niet aanbranden.

  3. Snijd de ham of het spek fijn en voeg het, als het gehakt bruin wordt, toe.
  4. Laat het verder fruiten en voeg de uien weer toe.
  5. Meng de maïzena, de suiker en de ketjap in een kopje met wat zout tot een vloeibaar papje ontstaat.

  6. Voeg dit bij het gehakt en roer het een paar minuten door.
  7. Neem de pan van het vuur en roer er de selderij door.

Bah-pao:

  1. Verdeel het gerezen deeg in 12 stukjes en rek elk stuk deeg op de met olie ingevette
  2. handpalm met de andere hand naar alle kanten uit.
  3. Leg in het midden van de lap 1/12 deel van het gehaktmengsel en vouw het deeg eromheen, zodat een mooi bolletje ontstaat.

  4. Leg het bolletje met de dichtgevouwen kant omlaag op een stukje niet ingevet boterhampapier van 10 x 10 cm.

  5. Stoom ze op een bakplaat boven een met water gevulde bakplaat in een hete oven in 1 1/2 uur gaar.

  6. (In een rijststomer duurt het wat langer).