Bah-pao

      Reacties uitgeschakeld voor Bah-pao

Bah-pao

Recept printen
Recept categorie: Broodjes/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr bloem
  • 25 gr gist
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • een snufje zout
  • 3 dl water

Voor de vulling:

  • 300 gr gehakt
  • peper & zout ( naar smaak)
  • 100 gr ham ( of spek)
  • 2 el fijngehakte selderij
  • 2 grote ui
  • knoflook
  • 1 el olie
  • 1 afgestreken eetlepel maïzena
  • 1 volle eetlepel suiker
  • 1 el ketjap manis
  • wat djahé
  • water

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de gist in een kopje, giet er 1/2 dl lauw water bij en los de gist al roerend op.
  • Meng de bloem, de opgeloste gist, het ei, de suiker en een snufje zout in een beslagkom.
  • Meng er beetje bij beetje de rest van het lauwe water bij en besla het deeg dan tot een soepele bal ontstaat.
  • Leg het deeg in de beslagkom en dek die met een vochtige doek af.

voor de inhoud

  • Snipper de uien fijn en fruit ze in de olie lichtbruin.
  • Neem ze uit de pan en braad het gehakt zonder olie of vet met peper en zout; maak het met 2 vorken los en laat het niet aanbranden.
  • Snijd de ham of het spek fijn en voeg het, als het gehakt bruin wordt, toe.
  • Laat het verder fruiten en voeg de uien weer toe.
  • Meng de maïzena, de suiker en de ketjap in een kopje met wat zout tot een vloeibaar papje ontstaat.
  • Voeg dit bij het gehakt en roer het een paar minuten door.
  • Neem de pan van het vuur en roer er de selderij door.

Bah-pao:

  • Verdeel het gerezen deeg in 12 stukjes en rek elk stuk deeg op de met olie ingevette
  • handpalm met de andere hand naar alle kanten uit.
  • Leg in het midden van de lap 1/12 deel van het gehaktmengsel en vouw het deeg eromheen, zodat een mooi bolletje ontstaat.
  • Leg het bolletje met de dichtgevouwen kant omlaag op een stukje niet ingevet boterhampapier van 10 x 10 cm.
  • Stoom ze op een bakplaat boven een met water gevulde bakplaat in een hete oven in 1 1/2 uur gaar.
  • (In een rijststomer duurt het wat langer).