Bah-Pao

      Reacties uitgeschakeld voor Bah-Pao

 

Bah-Pao

(basisdeeg)
Recept categorie Basisrecept, Bijgerecht, Hapjes
Keuken: Indische keuken
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist of 10 gram droge gist deze hoeft niet opgelost te worden
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • snufje zout
  • 3 dl water lauw

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe 25 gram gist in een kopje en giet er 1/2 dl lauw water bij, los de gist al roerende op. Meng het volgende in een beslagkom: 500 gram bloem, de opgeloste gist, 1 ei, 1 volle eetlepel suiker en een snufje zout. Meng nu beetje bij beetje de rest van het lauwe water erbij. Dan het deeg beslaan tot een soepele bal ontstaat. Leg het deeg in een beslagkom en dek die af met een vochtige doek. Laat het deeg rijzen op een warme plaats in circa 1 1/2 uur, maar in inder geval tot 2x de oorspronkelijke grootte (zonodig 1 nacht over laten staan).