Baileys tulband

      Reacties uitgeschakeld voor Baileys tulband

Baileys tulband

Recept categorie Gebak
Porties 6
Auteur Jolanda's Bakhuisje

Wat gaat er in?

  • 50 gr pure chocolade
  • 250 grzachte boter
  • 300 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 300 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 gr cacaopoeder
  • 200 ml baileys
  • 1/2 tl olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rasp 50 gr chocolade fijn.
  2. Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker tot een mooie witte creme.
  3. Klop er 1 voor 1 de eieren door.
  4. Voeg de geraspte chocolade toe.
  5. Meng de bloem met de bakpoeder en de cacao en zeef deze al eens in een aparte kom. Voeg nu telkens wat bloem onder het beslag.
  6. Wissel dit af met een scheutje baileys.
  7. Klop door tot je een mooi beslag hebt.
  8. Bak de tulband af in een voorverwarmde oven van 175°C in ca 45 minuten.
  9. Doe altijd de prikkertest en laat het hem nog iets langer staan als hij nog niet gaar is.
  10. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  11. Hak de overige 200 gr chocolade fijn en smelt deze samen met de olie au bain-marie.
  12. Roer goed door en laat het een beetje afkoelen.
  13. Verdeel het mooi over de tulband.