Balek corbasi

      Reacties uitgeschakeld voor Balek corbasi

 

Balek corbasi

(vissoep)
Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Turkse keuken
porties: 6
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 1/2 liter visbouillon of half mosselvocht half water
  • 1 laurierblad
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels peterselie
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 500 gr schelvisfilet of andere stevige vis
  • Sap van 1 citroen
  • 3 licht losgeklopt eidooiers

Bereidingswijze

  • Breng de visbouillon in een stevige pan aan de kok.
  • Voeg de laurier, zout, peper, 2 eetlepels peterselie en saffraan toe en laat de
  • bouillon 25 minuten zachtjes trekken.
  • Voeg de vis toe en laat die 15 minuten pocheren.
  • Klop druppel voor druppel het citroensap door de eidooiers.
  • Blijf goed kloppen.
  • Voeg er dan weer druppelgewijs de visbouillon bij.
  • Klop tot alles goed is opgenomen.
  • Roer het eimengsel door de soep en schep die direkt in de soepkommen.
  • Garneer de soep met de resterende peterselie.