Balek çorbasi

      Reacties uitgeschakeld voor Balek çorbasi

Balek çorbasi

Turkse vissoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Turkse keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 liter visbouillon of half mosselvocht half water
  • 1 laurierblad
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels peterselie
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 500 gr schelvisfilet of andere stevige vis
  • het Sap van 1 citroen
  • 3 lichtlosgeklopte eidooiers

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de visbouillon in een stevige pan aan de kok.
  2. Voeg de laurier, zout, peper, 2 eetlepels peterselie en de saffraan toe en laat de
  3. bouillon 25 minuten zachtjes trekken.
  4. Voeg de vis toe en laat die 15 minuten pocheren.
  5. Klop druppel voor druppel het citroensap door de eidooiers.
  6. Blijf goed kloppen.
  7. Voeg er dan weer druppelsgewijs de visbouillon bij en klop tot alles goed is
  8. opgenomen.
  9. Roer het eimengsel door de soep en schep die direct in de soepkommen.
  10. Garneer de soep met de rest van de peterselie.