Balinese drumsticks met gele kokosrijst

      Reacties uitgeschakeld voor Balinese drumsticks met gele kokosrijst

Balinese drumsticks met gele kokosrijst

Recept categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 kipdrumsticks
  • 1 kuipje Boemboe voor Ajam Smoor (Conimex, 100 g)
  • 3 eetlepels geraspte kokos (Conimex)
  • 250 gram gele rijst (Lassie)
  • zout
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. 

  2. Voeg 2 dl water en de boemboe toe en stoof de drumsticks op matig vuur met deksel op de pan in ± 20 minuten gaar. 

  3. Voeg af en toe wat water toe en roer de saus door. 

  4. Rooster intussen de kokos in een droge koekenpan goudbruin. 

  5. Kook de gele rijst in ruim kokend water met zout in 8 minuten gaar en schep de kokos en de bosui erdoor. 

  6. Laat de rijst nog 15 minuten met deksel op de pan staan. 

  7. Serveer de kip met de rijst. 

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken Chinese roerbakgroenten en kroepoek.

Wijnadvies: Riesling Qualitätswein Mosel-Saar-Ruwer