Balinese drumsticks met gele kokosrijst

      Reacties uitgeschakeld voor Balinese drumsticks met gele kokosrijst

Balinese drumsticks met gele kokosrijst

Print
Categorie: Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Keuken: Oosterse keuken
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 kipdrumsticks
  • 1 kuipje Boemboe voor Ajam Smoor (Conimex, 100 g)
  • 3 eetlepels geraspte kokos (Conimex)
  • 250 gram gele rijst (Lassie)
  • zout
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. 
  • Voeg 2 dl water en de boemboe toe en stoof de drumsticks op matig vuur met deksel op de pan in ± 20 minuten gaar. 
  • Voeg af en toe wat water toe en roer de saus door. 
  • Rooster intussen de kokos in een droge koekenpan goudbruin. 
  • Kook de gele rijst in ruim kokend water met zout in 8 minuten gaar en schep de kokos en de bosui erdoor. 
  • Laat de rijst nog 15 minuten met deksel op de pan staan. 
  • Serveer de kip met de rijst. 

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken Chinese roerbakgroenten en kroepoek.
Wijnadvies: Riesling Qualitätswein Mosel-Saar-Ruwer