Ballotine de poularde

      Reacties uitgeschakeld voor Ballotine de poularde

Ballotine de poularde

(poularde rollade)
Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 ontbeende poularde
  • 500 gram gehakt
  • 40 gram boter
  • ¾ dl slagroom
  • peper
  • zout
  • 50 gram hazelnoot
  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 gram kip
  • liter kalfsbouillon
  • 2 ei
  • 1 borrelglas
  • 200 gram ui
  • 100 gram amandelen
  • pasteikruiden

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet de bouillon op het vuur met de botten van de ontbeende poularde en alle verdere kipafval.
  • Laat dit 2 uur trekken.
  • Leg de puolarde met de openkant naar boven in een pan.
  • Sprenkel er wat cognac over.
  • Sprenkel ook wat over het kippenvlees en laat dit 2 uur marineren.
  • Maak de uien schoon en hak fijn tot pulp.
  • Smelt 40 g boter in een pan en leg de uienpuree erin en sluit de pan.
  • Laat zachtjes koken zodat de puree smelt, maar niet kleurt.
  • Laat het kippenvlees uitlekken en draai het samen met het gehakt 2 keer door de molen met de kleinste plaat.
  • Klop de eieren met de rest van de cognac, marinadevocht en slagroom los.
  • Voeg de uienpuree toe en het amandelpoeder en meng goed.
  • Voeg dit bij de farce.
  • Breng op smaak met zout, peper en pasteikruiden.
  • Voeg de hazelnoten erbij en men met vochtige handen tot een homogeen mengsel.
  • Leg de poularde op een droge doek op een werkvlak.
  • Vouw open en maak een rol van de farce.
  • Sluit de poularde om de rol heen zodat het er nergens uit kan.
  • Rol stevig op en maak de doek om de poularde vast.
  • Zeef de kalfsbouillon en breng aan de kook.
  • Laat de rollade 1½ uur pocheren.
  • Haal eruit en laat 30 minuten rusten.
  • Kook ondertussen de bouillon in tot ½ l.
  • Klaar hem met een eiwit.
  • Laat afkoelen.
  • Wil hij niet stollen opniuew verwarmen en geweekte blaadjes gelatine er in oplossen.
  • Verwijder de doek van de rollade.
  • Laat koud worden in de koelkast.
  • Versier met wat groenten.
  • Trek 2 keer door de gelei.
  • Hak de rest van de gelei fijn.
  • Garneer om de rollade op een serveerschaal.