Ballotine de poularde

      Reacties uitgeschakeld voor Ballotine de poularde

Ballotine de poularde

(poularde rollade)

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 ontbeende poularde
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 40 gram boter
  • ¾ dl slagroom
  • peper
  • zout
  • 50 gram gepelde hazelnoten
  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 gram kipvlees
  • liter kalfsbouillon
  • 2 eieren
  • 1 borrelglas
  • 200 gram uien
  • 100 gram amandelpoeder
  • pasteikruiden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet de bouillon op het vuur met de botten van de ontbeende poularde en alle verdere kipafval.

  2. Laat dit 2 uur trekken.

  3. Leg de puolarde met de openkant naar boven in een pan.

  4. Sprenkel er wat cognac over.

  5. Sprenkel ook wat over het kippenvlees en laat dit 2 uur marineren.

  6. Maak de uien schoon en hak fijn tot pulp.

  7. Smelt 40 g boter in een pan en leg de uienpuree erin en sluit de pan.

  8. Laat zachtjes koken zodat de puree smelt, maar niet kleurt.

  9. Laat het kippenvlees uitlekken en draai het samen met het gehakt 2 keer door de molen met de kleinste plaat.

  10. Klop de eieren met de rest van de cognac, marinadevocht en slagroom los.

  11. Voeg de uienpuree toe en het amandelpoeder en meng goed.

  12. Voeg dit bij de farce.

  13. Breng op smaak met zout, peper en pasteikruiden.

  14. Voeg de hazelnoten erbij en men met vochtige handen tot een homogeen mengsel.

  15. Leg de poularde op een droge doek op een werkvlak.

  16. Vouw open en maak een rol van de farce.

  17. Sluit de poularde om de rol heen zodat het er nergens uit kan.

  18. Rol stevig op en maak de doek om de poularde vast.

  19. Zeef de kalfsbouillon en breng aan de kook.

  20. Laat de rollade 1½ uur pocheren.

  21. Haal eruit en laat 30 minuten rusten.

  22. Kook ondertussen de bouillon in tot ½ l.

  23. Klaar hem met een eiwit.

  24. Laat afkoelen.

  25. Wil hij niet stollen opniuew verwarmen en geweekte blaadjes gelatine er in oplossen.

  26. Verwijder de doek van de rollade.

  27. Laat koud worden in de koelkast.

  28. Versier met wat groenten.

  29. Trek 2 keer door de gelei.

  30. Hak de rest van de gelei fijn.

  31. Garneer om de rollade op een serveerschaal.