Bami met bosui en reuzengarnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Bami met bosui en reuzengarnalen

 

Bami met bosui en reuzengarnalen

AllerHande 09 2006 

Recept categorie Gerecht met vis, Pasta
Keuken: Aziatische Keuken
Porties 2
Auteur Albert Heijn

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 zak reuzengarnalen 500 g ontdooid
  • 2 zakjes bosuitjes
  • 1 bakje Chinese bami goreng panklaar 500 g
  • 1 eetlepel citroensap

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de reuzengarnalen in 7-10 minuten gaar.
  2. Snijd intussen de bosui in grove ringen, houd het wit en het groen apart.
  3. Neem de reuzengarnalen uit de wok.
  4. Fruit het wit van de bosui in de rest van de olie 1-2 minuten in de wok.
  5. Voeg de bami toe en roerbak deze 3 minuten mee.
  6. Schep op het laatste moment het groen van de bosui erdoor.
  7. Breng op smaak met het citroensap.
  8. Leg de gebakken reuzengarnalen op of naast de bami.