Bami met roergebakken bloemkool

      Geen reacties op Bami met roergebakken bloemkool
Print

Bami met roergebakken bloemkool

Categorie Gerecht met vlees, Pasta
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels olie
  • 500 gram nasi/bamivlees
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 bloemkool
  • 400 gram mienestjes
  • ½ zakje verse selderij (à 50 gram, fijngesneden)
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder

Hoe maak ik het klaar:

  • In braadpan helft van olie verhitten en vleesblokjes rondom bruinbakken.
  • Sambal erdoor roeren.
  • Bloem erover strooien, vlees omscheppen en 200 ml warm water toevoegen.
  • Vlees op laag vuur ca. 40 minuten afgedekt laten sudderen.
  • Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen.
  • Bloemkool in 10 minuten beetgaar koken, in vergiet laten uitlekken en droogdeppen.
  • Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In wok rest van olie verhitten en bloemkoolroosjes hierin 5 minuten roerbakken.
  • Selderij erdoor scheppen en bloemkool op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
  • Mie over vier borden verdelen, stoofvlees met saus en bloemkool ernaast scheppen.
  • Wijnadvies: Château la Gordonne rosé