Bami met roergebakken bloemkool

      Geen reacties op Bami met roergebakken bloemkool

Bami met roergebakken bloemkool


Recept categorie Gerecht met vlees, Pasta
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels olie
  • 500 gram nasi/bamivlees
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 bloemkool
  • 400 gram mienestjes
  • ½ zakje verse selderij (à 50 gram, fijngesneden)
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. In braadpan helft van olie verhitten en vleesblokjes rondom bruinbakken.
  2. Sambal erdoor roeren.

  3. Bloem erover strooien, vlees omscheppen en 200 ml warm water toevoegen.

  4. Vlees op laag vuur ca. 40 minuten afgedekt laten sudderen.

  5. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen.

  6. Bloemkool in 10 minuten beetgaar koken, in vergiet laten uitlekken en droogdeppen.

  7. Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.

  8. In wok rest van olie verhitten en bloemkoolroosjes hierin 5 minuten roerbakken.

  9. Selderij erdoor scheppen en bloemkool op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.

  10. Mie over vier borden verdelen, stoofvlees met saus en bloemkool ernaast scheppen.

  11. Wijnadvies: Château la Gordonne rosé