Bananenchips met mangochutney

      Reacties uitgeschakeld voor Bananenchips met mangochutney

Bananenchips met mangochutney

Recept categorie Gerecht met fruit
Keuken: Surinamse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 harde bananen (niet helemaal rijp)
  • bloem
  • fijn zeezout
  • zoete mangochutney
  • frituurolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Neem voor dit recept niet helemaal rijpe, harde bananen: die blijven tijdens het frituren lekker stevig. 

  2. Snijd 3 bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout.

  3. Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. 

  4. Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem. 

  5. Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 2-3 minuten knapperig bruin. 

  6. Laat ze op keukenpapier uitlekken. 

  7. Strooi er wat fijn zeezout over. 

  8. Serveer zoete mangochutney als dip bij de bananenchips.