Bananenchips met mangochutney

      Reacties uitgeschakeld voor Bananenchips met mangochutney

Bananenchips met mangochutney

Recept printen
Recept categorie: met fruit
Land van herkomst: Suriname
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 harde bananen ((niet helemaal rijp))
  • bloem
  • zout
  • zoete mangochutney
  • frituurolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Neem voor dit recept niet helemaal rijpe, harde bananen: die blijven tijdens het frituren lekker stevig. 
  • Snijd 3 bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout.
  • Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. 
  • Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem. 
  • Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 2-3 minuten knapperig bruin. 
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken. 
  • Strooi er wat fijn zeezout over. 
  • Serveer zoete mangochutney als dip bij de bananenchips.