Banketletter

      Reacties uitgeschakeld voor Banketletter

 

Banketletter

Recept printen
Recept categorie: Koek
Dieët / Speciale gelegenheid: Sinterklaas
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 8 personen
Calorieën: 530kcal
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 plakjes bladerdeeg ((diepvries))
  • 600 gram amandelspijs
  • 2 ei (losgeklopt)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels slagroom
  • bloem

Verder nodig: bakpapier en deegroller

    Hoe maak ik het klaar:

    • Oven voorverwarmen op 210 °C. De bakplaat bekleden met bakpapier. Plakjes bladerdeeg uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien. In een kom amandel-spijs met een vork losmaken en 1 losgeklopt ei met citroensap en slagroom erdoor kneden tot alles is opgenomen en het spijs lekker smeuïg is.
    • Het werkvlak en de deegroller bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar stapelen en met de deegroller uitrollen tot een dunne, lange lap van ca. 16 cm breed en 70 cm lang.
    • Van de amandelspijs een rol vormen, die iets korter is dan de deeglap. De spijsrol in het midden van de deeglap leggen. Beide kanten van de deeglap rond de spijs vouwen en de naden met wat water vochtig maken en dichtplakken. De uiteinden eveneens dichtplakken.
    • De deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat leggen en tot een letter vormen, bijvoorbeeld de S van Sint. De letter rondom bestrijken met losgeklopt ei en in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar bakken.
    • De banketletter iets laten afkoelen en lauwwarm serveren. Of eerst volledig laten afkoelen en voor het serveren opnieuw opwarmen in een op 175 °C voorverwarmde oven.

    Voedingswaarden

    Voedingsfeiten
    Banketletter
    Hoeveelheid per portie
    Calorieën 530 Calorieën van vet 288
    % Dagelijkse waarde*
    Vet 32g49%
    koolhydraten 50g17%
    * Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.