Banketletter

      Reacties uitgeschakeld voor Banketletter

 

Banketletter


Recept categorie Koek
Extra info Sinterklaas
Porties 20 stukjes
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg
  • 500 gr amandelspijs
  • 1 losgeklopt ei
  • een ingevette bakplaat

Hoe maak ik het klaar?

  1. Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ± 30 x 30
  2. cm.
  3. Snijd de deeglap in tweeën en plak ze aan elkaar (tot 15 x 60 cm).
  4. Vorm de amandelspijs tot een rol van 55 cm.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Leg de amandelspijs op de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs.
  7. Plak de deegnaad en de zijkanten met water vast en vorm de rol met de
  8. deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S.
  9. Bestrijk het deeg met ei en bak het in het midden van de oven in ± 35
  10. minuten goudbruin en gaar.
  11. Lekker met warme bisschopswijn! (zie het recept).