Bapao

      Geen reacties op Bapao

 

Bapao

Bapao

Recept printen Pin
Recept categorie: Broodjes/ Voorgerecht
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 16 stuks
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 400 gram gehakt
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 3 bosuitjes (gesneden)
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • 2 kleine chilipeper (rode)
  • 2 el hoisin
  • 2 el soja
  • 2 el oestersaus
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el azijn
  • 2 el sesamolie
  • 1 el maïzena

Deeg:

  • 5 gram gist
  • 250 ml water (24 °C)
  • 50 gram suiker
  • 500 gram bloem

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak het gehakt rul in wat rijstolie.
  • Snijd alle ingrediënten fijn en voeg toe.
  • Voeg nu de hoisin, oestersaus, soja, gembersiroop en rijstazijn toe.
  • Maak de maïzena aan met wat water en bind de vulling. Laat afkoelen en bewaar tot verder gebruik. Handig als u dit een dag van te voren maakt.
  • Meng de suiker met het water en de gist en laat dit even staan.
  • Meng dit nu met de Bapaobloem en wat zout.
  • Doe het deeg in een dichte stoomovenpan of bekken en dek af met folie. Laat het rijzen tot het volume is verdubbeld. Stel in op stomen 40 °C, ongeveer 30 minuten.
  • Verdeel het deeg nu in 16 porties en maak er rondjes van met een deegroller.
  • Verdeel wat van het gehaktmengsel in het midden.
  • 10. Vouw het deeg bij elkaar en verwijder eventueel wat overtollig deeg.
  • 11. Bekleed een stoomovenpan met vetvrij bakpapier en plaats ze hierop. Houd voldoende tussenruimte in verband met het rijzen.
  • 12. Stel de stoomoven in om na te rijzen op 40 °C voor 15 minuten. Vervolgens afstomen op 100 °C voor 15 minuten.
  • 13. Serveer met chilisaus.