Bapao

      Geen reacties op Bapao

 

Bapao

Recept categorie Broodjes, Voorgerecht
Keuken: Indische keuken
Porties 16 stuks
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 400 gram gehakt half-om-half
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 3 bosuitjes gesneden
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 2 kleine chilipepers rode
  • 2 el hoisin
  • 2 el soja
  • 2 el oestersaus
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sesamolie
  • 1 el maïzena

Deeg:

  • 5 gram gist
  • 250 ml water 24 °C
  • 50 gram suiker
  • 500 gram Bapaobloem

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak het gehakt rul in wat rijstolie.
  2. Snijd alle ingrediënten fijn en voeg toe.
  3. Voeg nu de hoisin, oestersaus, soja, gembersiroop en rijstazijn toe.
  4. Maak de maïzena aan met wat water en bind de vulling. Laat afkoelen en bewaar tot verder gebruik. Handig als u dit een dag van te voren maakt.
  5. Meng de suiker met het water en de gist en laat dit even staan.
  6. Meng dit nu met de Bapaobloem en wat zout.
  7. Doe het deeg in een dichte stoomovenpan of bekken en dek af met folie. Laat het rijzen tot het volume is verdubbeld. Stel in op stomen 40 °C, ongeveer 30 minuten.
  8. Verdeel het deeg nu in 16 porties en maak er rondjes van met een deegroller.
  9. Verdeel wat van het gehaktmengsel in het midden.
  10. 10. Vouw het deeg bij elkaar en verwijder eventueel wat overtollig deeg.
  11. 11. Bekleed een stoomovenpan met vetvrij bakpapier en plaats ze hierop. Houd voldoende tussenruimte in verband met het rijzen.
  12. 12. Stel de stoomoven in om na te rijzen op 40 °C voor 15 minuten. Vervolgens afstomen op 100 °C voor 15 minuten.
  13. 13. Serveer met chilisaus.