Barbequeschaalgerecht Gambo, de stoere nixnuts

      Reacties uitgeschakeld voor Barbequeschaalgerecht Gambo, de stoere nixnuts

 

Barbequeschaalgerecht Gambo, de stoere nixnuts

Hulpmiddelen: 1 grote of 2 kleinere barbequeschalen.
Recept categorie Barbeque, Gerecht met vis
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 400 gr gamba's rauwe / mogen bevroren zijn
  • 600 gr tomaten dunne plakken
  • 200 gr courgette geblancheerd en in dunne plakken
  • 4 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 kopjes olijfolie
  • 2 el Citroensap
  • 2 el Creme fraiche
  • 3,5 el Kaneel

Hoe maak ik het klaar?

Voorbereiding:

  1. Maak een marinade van de olijfolie, citroensap, knoflook, kaneel, zout en peper. Verwijder alle losse sprieten en pootjes van de gamba's.Leg de gamba's in deze marinade en laat ze in de koeling hoogstens 1 uur marineren.

Bereidingswijze:

  1. Vet de barbequeschaal in met olie of boter en leg de helft van de tomatenplakjes en alle courgetteplakjes op de bodem.Strooi er zout, peper en oregano overheen.Leg de gamba's op de tomaten/courgettes en leg de andere helft van de tomaten op de gamba's.Meng 6 el van de gambamarinade met de creme fraiche en schenk deze over de tomaten(per barbequeschaal).
  2. Doe de barbequeschotel op de barbecue, met gesloten deksel 20 tot 25 minuten.
  3. Dit recept is zelfbedacht