Basisrecept kippenbouillon

      Reacties uitgeschakeld voor Basisrecept kippenbouillon

 

Basisrecept kippenbouillon

Recept categorie Basisrecept, bouillon, Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Keuken: Belgische keuken
Porties 2 liter
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje look
  • 1 takje peterselie
  • 10 peperkorrels
  • 150 gr. champignons
  • zout
  • 2,5 liter koud water

Hoe maak ik het klaar?

  1. Blanceer eerst de kippenkarkassen, poten en nekken
  2. Neem een ruime pan en vul die met koud water
  3. Leg er de kippendelen in en breng aan de kook
  4. Giet het water vervolgens weg en laat de stukken onder koud, stromend water afkoelen
  5. Zet opnieuw een pan met 2,5 liter water op het vuur
  6. Leg er de kippendelen in en breng aan de kook
  7. Voeg er een beetje zout aan toe en schuim alle vuil weg
  8. Snij de groenten in grove stukken
  9. Maak een tuiltje van laurier, tijm en peterselie
  10. Doe nu de groenten en aromaten bij de kip
  11. Laat 2 uur op een zacht vuur pruttelen
  12. Haal de kippendelen uit de bouillon
  13. Druk de overige ingrediënten door een fijne zeef