Basisrecept marmelade

      Geen reacties op Basisrecept marmelade

 

Basisrecept marmelade

Recept categorie Brunch, Ontbijt

Wat gaat er in?

  • 1 kg vruchtvlees van citrusvruchten
  • 1 dl water
  • 1 kg Van Gilse Geleisuiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Van de schoongeboende schillen alle witte velletjes verwijderen. De gekleurde schil in stukjes of reepjes snijden en in het water zacht laten koken. Het goed schoongemaakte vruchtvlees fijnmaken en goed vermengen met schilletjes, kookvocht en geleisuiker. Het mengsel aan de kook brengen en 4 minuten borrelend laten doorkoken. Af en toe roeren. De marmelade eventueel afschuimen, in potten schenken en de potten direct sluiten.

Tips / Opmerkingen

Een marmelade is een jam van citrusvruchten waarin bijna altijd stukjes schil verwerkt zijn.